За учители

Начало | За учители | Учителите ще получават бонуси за преподаване онлайн

Учителите ще получават бонуси за преподаване онлайн

Аз детето | 2020-09-18

Учителите ще получават бонуси за преподаване онлайн

Учителите ще получават допълнително възнаграждение за работата с ученици, които са останали да учат дистанционно. Това потвърди министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

„Учители ще работят алтернативно с учениците, диагностицирани с коронавирус – с виртуална връзка в реалната класна стая. Ще има допълнително възлагане на задачи и консултации с учителите“, коментира той пред БНТ. На децата, които са останали под карантина, днес вече трябва да им бъде предоставено компенсаторно обучение от училищата, съобщи министърът. „Това не означава пълноценно, по пълен учебен план, училищата не могат да дублират образователния процес. Това означава в общия случай индивидуална работа. Във всеки един клас те са единици, така че учителите ще работят допълнително с тях““, поясни министърът.

При тези алтернативи едната възможност за децата е да се включат във виртуалната класна стая, но това по-скоро ще бъде пасивно участие в часа, тъй като учителят ще работи с децата в реалната стая. Другата възможност е допълнително възлагане на задачи. Трябва да свикнем с мисълта, че ще имаме болни учители и ученици.

По думите му тепърва ще има още случаи на коронавирус в училища, но не се очаква бум. 280 деца са подали заявления да се обучават дистанционно по здравословни причини, други 220 по желание. „Очаквам училищата да предоставят компенсаторно обучение“, обясни просветният министър.

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев участва в четвъртата национална конференция „Образование 4.0“. Тема на дискусията са предизвикателствата на дистанционното обучение по време на извънредното положение заради пандемията от COVID-19, както и приоритетите по отношение на онлайн образованието.

Прочетете още:
МОН пусна национална е-библиотека в помощ на учителите
COVID-19: насоки за защита на децата и безопасната работа на училищата



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град